Sültalma "bonbon"

2012-02-23

sponsored links


Tipikus téli  desszert, alapanyaga a  sült alma, mandula, keksz,csipkebogyólekvár, ( hecsedli lekvár) szükség szerint frissen facsart narancslé.
Nem kell sütni (az almán kívül), szinte percek alatt összeállítható, azonban tanácsos   fogyasztás elõtt néhány órával,  esetleg elõzõ nap elkészíteni, így az ízei intenzívebbek lesznek, lesz ideje " összeérni ".

Az igazság az, a mi esetünkben a   kekszet kiváltotta a  karácsonyról megmaradt  stollen, ebben majdnem annyi a  liszt, mint a  mandula !  A kekszet, mandulát, daráljuk finomra,( stollent ) a sült almákat hámozzuk meg,  távolítsuk el a  magházukat és  törjük össze villával,( annyira  puha, hogy nem szükséges mixelni, így is homogén  anyagot kapunk). Keverjük össze az alapanyagokat, adjuk hozzá a csipkebogyó lekvárt. Amennyit felvesz, hogy  könnyen formázható masszát kapjuk, ha úgy látjuk szükségesnek  frissen facsart narancslevet adhatunk hozzá  a könnyebb formázás érdekében ( elhagyható ). Viszont  egy részét a ...

Folytats a blogon ... rozmaringesibolya.blogspot.com/2012/0...

sponsored links

Keres?s